Legyél áfa-szakértő!

Ebben a blogban már sokszor szó volt róla, hogy mennyire fontos a specializáció, azaz hogy legyen egy egyértelműen körülhatárolt területed, amelynek az elismert szakértője vagy.

Dekonjunktúra idején mindenki hajlik arra, hogy mindent is elvállaljon – és így születnek azok, akiket a szakma csak hokedlis könyvelőkként emleget. Mert hát senki nem érthet mindenhez, de valamihez azért illik… A kókányság önmagában is éppen elég nagy problematikája mellett – marketing szemszögből – aki mindent bevállal, az „arctalan” lesz és könnyen összetéveszthető, lecserélhető más, hasonlóan működő versenytársával.

Hogy minek legyél a szakértője, azaz mibe érdemes beleásni magad, az nyilvánvalóan függ a korábbi évek tapasztalatától és a jövőbeli tervektől.

Ez a blog rendszerint nem a konkrét ajánlatok színtere, itt elsősorban a könyvelői szakma üzleti szemléletformálását tűztük ki célul, most azonban nem tudom nem ajánlani a legújabb képzésünket, már csak azért sem, mert – figyelj! mi is specializálunk ám – ez a képzés nem való mindenkinek. Ez az ÁFA 365 KLUB, amely egy éven át az áfa adónemet járja körül azoknak, akik ebben kívánnak elmélyülni.

Rengeteg áfa tematikájú szakirodalom, kurzus létezik, de átfogóan, nem csak egy-egy alkalommal „leadott” anyagként, hanem mentorprogram során, nem tudok róla, hogy lenne vagy volt már ehhez hasonló. A zártkörű klub azért is jó lehetőség az áfáról magas szinten tanulni kívánó könyvelőknek, mert olyan oktatója van, akit a szakmában – talán nem túlzás ezt írnom – mindenki ismer: Dr. Csátaljay Zsuzsanna jogász, áfa-szakértő, a Nagy Áfa kézikönyvek szerzője, sok-sok konferencia, tréning oktatója, a Deloitte külső tanácsadó munkatársa.

Az ÁFA 365 KLUB tehát egy zártkörű, előfizetéshez kötött tagság maximum 25 fő részvételével; ennyit lehet ugyanis vállalni úgy, hogy mindenki egyéni figyelmet kaphasson. Ez tehát nem „tömegoktatás”, és mint ilyen komoly elkötelezettséget jelent mindkét oldal részéről.

Aki nem akarja beletenni a munkát, nem akar egy évig az áfáról tanulni, nincs és nem is lesz olyan ügyfélköre, ahol elengedhetetlen az elmélyült áfa-szaktudás, nem kíván európai bírósági eseteket bogarászni-megérteni, röviden: nem az áfa adónemre szeretne specializálódni, nos, annak ez a képzés nyilvánvalóan nem szól, túl sok – nekik más az útjuk.

Aki viszont értékelni tudja azt a több évtizedes szakismeretet, amivel Dr. Csátaljay Zsuzsanna rendelkezik, aki ki tudja használni a tagság egyes elemeit, az egy év múlva egészen más szinten áll majd az áfához, legyen vállalkozó könyvelő vagy olyan szakember, aki a karrierjében szeretne továbblépni.

Az éves tagság legnagyobb értéke a „közvetlen elérés” egy szaktekintély áfa-szakértőhöz: e-mailes és telefonos segítség-mentorálás jár a tagoknak Dr. Csátaljay Zsuzsannával – ezért is a limitált létszám – a tantermi vagy online áfa és számlázás tematikájú konferenciákon való részvételi lehetőség mellett. Dr. Csátaljay Zsuzsanna új könyvét, az Áfa Kommentárt is elsőként vehetik kézhez a tagok.

Az ÁFA 365 KLUB februártól indul, a csatlakozási lehetőség a 25 fő eléréséig folyamatos, utána várólistát indítunk. Ez az éves program idén először és utoljára nyílik meg, így ha érdekes számodra a téma és az oktató, ne habozz megnézni a részleteket! Várjuk szeretettel a jövő év 25 feketeöves áfa-szakértőjét! 🙂

Scroll to Top